LONDONFIELDWORKS

spontaneous-city

 
Outlandia

photo: Niall Jacobson, 2010

OUTLANDIA

Outlandia is an off-grid, treehouse studio imagined by artists London Fieldworks and designed by Edinburgh based Malcolm Fraser Architects. Inspired by childhood dens, wildlife hides and bothies, by forest outlaws and Japanese poetry platforms, it is located in a copse of Norwegian Spruce and Larch in Glen Nevis on Forestry Commission land at the foot of Ben Nevis in the Scottish Highlands, approximately three miles from the town of Fort William. Outlandia is an artist-led project built as a multi-purpose platform for the use of diverse community groups as well as selected artists and is in line with The Scottish Forestry Strategy that aims to create opportunities for more people to enjoy trees, woods and forests in Scotland, and to help communities benefit from woods and forests.

Outlandia blog blogger
Outlandia